ENGELSİZ BİLİŞİM SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ

Yürütücülüğünü Yüksekokulumuz'da Öğretim Elemanı olan Öğr. Gör. Mahmut BELER’in yaptığı, danışmanlığını Öğr. Gör. Ali AKGÜN, Öğr. Gör. Dr. İsmail UYSAL ve Öğr. Gör. Dr. Sinem ACAR’ın yaptığı ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen ENGELSİZ İLK YARDIM projesi BİLTEVT’22: “Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım” Uluslararası Engelsiz Bilişim 2022 Kongresinde SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ’ne layık görülmüştür.
 
22-24 Eylül 2022 tarihlerinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin sekretaryasını yürüttüğü, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonuyla düzenlenen BİLTEVT’22: “Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım” ULUSLARARASI ENGELSİZ BİLİŞİM 2022 KONGRESİ açılışında gerçekleştirilen ödül töreninde Türkiye’de engellilere yönelik yürütülen başarılı bilişim hizmetlerinin ödüllerindirilmiştir. İşitme engelli / sağır bireylerin ilk yardım öğrenebilmeleri için YAPUILAN Engelsiz İlk Yardım Projesi jüri tarafından SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÖDÜLÜ’ne layık görülmüştür.
 
İşitme engelli / sağır bireylerin ilk yardım öğrenebilmeleri için İşaret dili ile ilk yardım eğitim modülünün oluşturulduğu Engelsiz İlk Yardım Projesi kapsamında Akademisyen, Paramedik, ATT ve Hemşirelerin yer aldığı gönüllü ilk yardım eğitmenleri tarafından profesyonel ortamda bebeklere, çocuklara ve yetişkinlere yönelik ilk yardım uygulamaları 38 ayrı başlıkta uygulamalı olarak anlatılmıştır. Çekilen ilk yardım videolar işaret dili tercümanı tarafından işaret dili çevirisi yapılarak yine Sivil Düşün’ün desteğiyle projeye özel olarak açılmış olan Engelsiz İlk Yardım Facebook, Instagram ve Youtube sayfalarında yayınlanmaktadır.
 
İşaret dili ile ilk yardım videolarına ulaşmak için Engelsiz İlk Yardım Projesinin Youtube, Facebook ve Instagram sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.
Facebook: @engelsizilkyardim
Instagram: @engelsizilkyardim
Youtube: https://www.youtube.com/c/EngelsizİlkYardım
 
 

Son Güncelleme Tarihi : 28.09.2022 14:33 Okunma Sayısı : 481

Son Haberler