Karbon Yakma Yağ Yak

"Karbon Yakma Yağ Yak" sloganıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde yaklaşık 150 bisikletli pedal çevirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunca düzenlenen etkinlikte, bisikletliler sahil bandındaki Türk Büyükleri Anıtı önünde toplandı. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan topluluk, yaklaşık 20 kilometre pedal çevirerek Esenköy Mahallesi'ndeki İşletme Fakültesine ulaştı. Burada katılımcılara kahvaltı ikram edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek; gazetecilere, halkla iç içe gerçekleşen programa yoğun katılım olduğunu söyledi. Organizasyonda öğrenci, akademisyen ve halkın bir araya geldiğini ifade den Çiçek, "Bu gibi etkinlikleri daha önce başka ilçelerde de yaptık. İlimiz bisiklet kullanmaya çok müsait. Havası, doğası ve insanıyla muhteşem bir coğrafyada yaşıyoruz." dedi.

Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Bilgin Şenel de araç kullanmadan da ulaşımın sağlanabildiğini göstermek istediklerini belirtti. Fethiye'nin karbona değil temiz havaya ihtiyacı olduğunu insanlara göstermeye çalıştıklarını anlatan Şenel, "Üniversite çevresel gelişmeler noktasında her aman lokomotif olmuştur. Biz de buna dikkati çekmek istedik. Çok güzel bir etkinlik oldu." diye konuştu.

Son Güncelleme Tarihi : 28.02.2022 20:27 Okunma Sayısı : 211