Yetenek Kapısı Girişi İçin Tıklayınız.
Yetenek Kapısı Nedir?
Ülkemizin vizyonu ve hedeflerine başarıyla ulaşması için, üniversite eğitimi alan gençlerimizin reel sektörde nitelikli istihdamı önem az etmektedir. Bu noktadan hareketle, üniversiteli gençlerimizin işgücü piyasalarında hızlı ve doğru istihdamının sağlanması için çevrimiçi bir platform olan "Yetenek Kapısı" hayata geçirilmiştir.
Üniversite Kariyer Hizmetlerinde dönüşümün bir aracı olacak Yetenek Kapısı; üniversite kariyer merkezlerinin, öğrenci/mezunların ve işverenlerin gereksinimlerine yönelik hazırlanmıştır. Farklı modülleri aracılığıyla tüm tarafların zaman ve mekana bağlı kalmaksızın, kesintisiz iletişim kurabilmelerine imkan sağlamaktadır.
Yetenek Kapısı aracılığı ile;
Öğrenci ve Mezunlar; profillerini oluşturup özgeçmişlerini yükleyerek işverenlere kendileri hakkında doğrudan bilgi verme imkanına sahip olurlar. Kariyer merkezleri ve/veya işverenler tarafından duyurulan kariyer fuarları / etkinlikleri Ve ilgili eğitimleri inceleyebilir, başvuru yapabilirler. İşverenlerin profillerini / sundukları kariyer imkanlarını inceleyebilir, yayınlanan iş / staj ilanlarına sistem üzerinden daha etkin ulaşabilir, başvuruda bulunabilirler. Bununla birlikte, kariyer merkezlerindeki kariyer danışmanlarından randevu alabilir, üniversiteler ve işverenler ile iletişim kurabilirler.
İşverenler; oluşturacakları şirket profili ile, firmaları ve sağladıkları kariyer fırsatları hakkında öğrencilere bilgi verebilirler. İş / staj ilanlarını doğrudan öğrenci / mezunlara duyurabilir, başvuru alabilir ve dönüşlerini sistem üzerinden yapabilirler. Üniversite tarafından düzenlenen kariyer etkinliklerine katılabilecekleri gibi kendi planladıkları etkinlik ve eğitimleri de öğrenci / mezunlara ulaştırıp başvurulan alabilirler. Üniversite kariyer merkezleri ve öğrenci / mezunlar ile doğrudan iletişim kurabilirler.
Kariyer Merkezleri; öğrencilerinin kariyer durumlarını, öğrenciler ve işverenler arasındaki iletişimi, firmaların beklenti ve taleplerini anlayabilir, takip edebilir, öğrenci / mezun ve işverenlerle iletişimde kalabilirler. Üniversitenin farklı birimleri ya da işverenlerce gerçekleştirilecek kariyer etkinliklerini ya da eğitimleri öğrencilere duyurup katılımlarını sağlayabilirler. Kariyer Danışmanlığı hizmetlerine yönelik planlamayı sistem üzerinden gerçekleştirip, danışmanlık talepleri ve danışmanlık sürecine ilişkin detayları takip edebilirler. Öğrenci ve mezunlara ulaşmak istediklerinde hedef kitle belirleyerek topluca ya da bireysel olarak iletişim kurabilirler.